lördag 20 april 2013

Vi är överallt!

Det är ingen hemlighet att Ung Vänster Storstockholm består av rätt så många klubbar. Det är också känt att vi just nu driver kampanjen Riv murarna, med krav på en mer human flyktingpolitik. Idag kombineras de här två faktorerna, och det är nästan omöjligt att röra sig i Storstockholmsområdet utan att stöta på en Ung Vänsterklubb som snackar asylpolitik och samlar in pengar till Fristadsfonden.

Så kom fram till oss om du ser oss på stan!

/Ung Vänster Sundbyberg

måndag 15 april 2013

Vårens första möte

Vi möttes upp vid Näckrosens tunnelbana och gick sedan tillsammans ner till lokalen. Vi blev några stycken som lyssnade på föredraget "Vad är Ung Vänster?". Innan föredraget fikade och snacka vi om grejer som hänt under dagen. Om skolan och betygen, feministiskt självförsvar och förberedelser inför 1 maj.
Vi kom fram till att det blir första gånger för många i år att gå i demonstrationståget, vilket blir roligt.

Under föredraget fick vi veta mer om Ung Vänster som organisation. Om att förbundet är uppbyggt i flera "delar" - förbundet, distrikten och klubbarna och att det är i klubben som de viktigaste sakerna händer. För det är när vi organiserar oss lokalt som vi blir som starkast.

I slutet pratade vi mycket om vad vi skulle vilja göra i just vår klubb. Förutom att vi bokade in tre stycken till grejer pratade vi även om att bjuda in någon för att hålla ett antirasistiskt föredrag, ha bokcirkel på tex "Flickan och skulden" av Katarina Wennstam och anordna en minifestival i sommar.

På lördag ses vi i Rissne för att dela våra Riv murarna-flygblad. Vi ses då!

lördag 13 april 2013

Sundbybergs första nattis!

I går rapporterade Sundbybergs stad om att Ugglan, Sundbybergs första nattis, är redo för att öppna. Vi är mycket positiva till detta. 

Allt fler föräldrar arbetar på obekväm arbetstid och vi tycker det är en självklarhet att deras barn ska ha lika goda möjligheter till barnomsorg som andra barn. För oss är det det både en viktig feministisk och ekonomisk fråga.




/ Ung Vänster Sundbyberg



onsdag 10 april 2013

Vi är tillbaka!



Ung Vänster Sundbyberg är tillbaka! På måndag anordnas ett intromöte för att starta igång verksamheten igen. Det är nu vi börjar ladda inför valrörelsen nästa år, det är nu vi lägger grunden för valet 2014.


Vi har bjudit in Sebastian, tidigare klubbordförande, för att hålla föredraget "Vad är Ung Vänster?"

För vad gör vi egentligen i Ung Vänster och vad vill vi göra i Sundbyberg? Ta tillfället i akt att träffa andra som är vänster i Sumpan, spana in vår lokal, fika och kolla in vårt senaste material!

Vi möts upp vid Näckrosens tunnelbana, uppgång mot torget, kl 18:30. Om ni har några frågor är det bara att höra av er till uvsumpan@gmail.com.

Vi ses!