måndag 13 maj 2013

Nästa helg är det Vänsterhelg!


Nästa helg, 18-19 maj, anordnar distriktet en utbildningshelg för alla medlemmar och intresserade. Du och dina kompisar är alltså välkomna till Vänsterhelgen som den här terminen kommer vara i Häggvik, Sollentuna.

Det kommer vara två fullspäckade dagar fyllda med föredrag, workshops och aktiviteter. Förutom grundföredrag i socialism och feminism kommer vi även att få höra om vinster i välfärden med Lars Ohly, ett retorikföredrag samt feministiskt självförsvar med mera! Kursen är helt gratis och enklast är att sova över (så ta med sovsäck och liggunderlag).

För att komma på den här superroliga Vänsterhelgen behöver du anmäla dig senast den 16 maj så arrangörerna vet hur mycket mat osv de ska göra. Det gör du genom att maila uvsumpan@gmail.com.



fredag 10 maj 2013

46:e kongressen

I går inleddes Ung Vänsters 46:e kongress i Linköping. Förbundsordförande Stefan Lindborg höll invigningstal som du kan läsa delar av här under.

"Det har gått två år sedan Ung Vänster sist samlades till kongress. Trots en enorm högervridning, en strukturlös och likformig samhällsdebatt och efter åratal då organisering misstänkliggjorts, är Ung Vänster idag ett starkt förbund. Under de här åren har vi vidareutvecklat vårt politiska och organisatoriska projekt. Vi har satt kampen mot ungas otrygga livsvillkor i första rummet, för vi vet att det som spelar roll är det som är verklighetsnära och konkret. Vi har vandrat vidare längs en väg där vi sätter klubben i centrum, och förstår vikten av starka styrelser och ett medvetet internfeministiskt arbete. Vi har vuxit, och är större och starkare."

"Det är ingen slump att vår rätt till trygga livsvillkor sätts på undantag, samtidigt som Moderaterna levererar skattesänkningar på silverfat åt överklassen. Det är inte trots att vi aldrig har haft fler miljardärer, som vi har massarbetslöshet. Det är på grund av det. Vinster i välfärden, är vinster åt riskkapitalister och börsspekulanter, men knappast vinster för dig och mig, som tvingas gå i skolor som skriker efter fler lärare.

När högern försöker spela bort korten, ska vi sätta hårt mot hårt och förstärka de politiska motsättningarna. Vi är vansinnigt trötta på en regering som springer de rikas ärenden, samtidigt som vår rätt till trygghet sätts på undantag. Det får vara nog med det nu, vi fortsätter inte att vara generation otrygg."

Här kan du hitta viktiga dokument och få uppdaterad information om kongressen.