torsdag 26 september 2013

Vi fixar Feministiskt självförsvar i Sundbyberg!

ABF Norra Storstockholm och vi anordnar tillsammans med ledare från sjalvforsvar.nu pass i självförsvar för tjejer i Sundbyberg 3 oktober kl 18:30.

Alla tjejer, kvinnor, brudar och tanter är välkomna till en kväll fylld med systerskap, gränssättning, diskussioner och slag!

Det feministiska självförsvaret har tidigare fått mycket uppmärksamhet i bland annat Mitt i Sundbyberg och Mitt i Sollentuna med rubriker som "Ett slagkraftigt förslag för tjejers rättigheter" och "Tjejer lär sig att slå tillbaka".

Kom som du är, inga kläder är "fel" på våra pass.
För 100 kr får du även vår makthandbok för tjejer.
Arr nr: 30571 (anmäl dig hos ABF)



måndag 23 september 2013

Stoppa polisens rasistiska register!

Idag gjorde DN avslöjandet att Polisen upprättat ett olagligt register på romer i Sverige. Flera tusentals människor, varav en fjärdedel är barn, finns med i det här registret på grund av att de är eller har nära koppling till romer.

- Det här är rasism och påminner om förföljningen av människor under andra världskriget, kommenterar Moa Möllenhoff, medlem i Ung Vänster Sundbyberg.

På kvällen anordnade Ung Vänster Storstockholm tillsammans med Centrum mot rasism och Rädda barnen en manifestation på Mynttorget för ett stopp på det rasistiska registret.


torsdag 12 september 2013

Bygg billiga hyresrätter!

I onsdags kom Amanda, Maja och Klaras insändare med i lokaltidningen Mitt i Sundbyberg (130911). Woho!

tisdag 10 september 2013

Planering för hösten

På höstens första möte åt vi soppa, fikade och pratade om sommarlägret och kampanjupptakten. Vi planerade även in aktiviteter för hösten (kalendariet finns i din brevlåda snart!). Vi har valt att anordna en feministisk och antirasistisk festival den 16 november som vi tror kommer bli riktigt bra, förhoppningsvis får vi dit Thåström bland annat ;)

Vi ses nästa torsdag!

//Amanda

måndag 2 september 2013

Vi tältar mot bostadsbristen

I samband med kampanjupptakten igår (1/9) anordnade Ung Vänster Storstockholm en tältaktion på Plattan. Vi var självklart där för att prata med folk om vår nya kampanj "Var ska vi bo?". 

Bostadsbristen har utvecklats till en akut bostadskris. Över en kvarts miljon unga söker idag en lägenhet. Många tvingas bo kvar hemma mot sin vilja medan andra tvingas flytta runt mellan osäkra andrahandskontrakt. Trots att bostadsbristen har varit ett stort problem länge, är det mycket snack och lite verkstad från makthavarna när det gäller att göra något åt bostadskrisen.

Ung Vänster Sundbyberg kräver ett modernt miljonprogram för att lösa bostadskrisen, att unga inte ska kunna stängas ute från allmännyttan och att vi en gång för alla gör upp med otryggheten på bostadsmarknaden!