fredag 8 oktober 2010

Håll ihop mot rasism!

Under en lång tid har rasismen vuxit i Europa, de högerextrema vindarna blåser över gator och torg. Nu har vi också ett högerextremt parti i riksdagen och inte minst i Sundbyberg. Ett parti som skyller alla problem på invandrare och som vill kasta ut människor till krig, fattigdom och förtryck. Vi får inte tillåta att den här rasismen blir rumsren!

I Sundbyberg ska vi stå upp för allas lika värde - mot vardagsrasism och för en human politik. Främlingfientligheten har varken plats i Sundbyberg eller någon annanstans Sverige. Rasisterna utnyttjar människors oro och skyller problemen på invandrarna istället för att sparka uppåt mot de verkliga problemen! Vi vanliga människor tjänar inte på rasism!

Det som ofta kallas för "integrationsproblem", handlar i själva verket om dåliga bostäder, arbetslöshet och en ojämlik skola - sådant som drabbar alla som inte har en tjock plånbok. Vi i Ung Vänster Sundbyberg har tagit ställning mot rasism, för ett solidariskt och jämlikt samhälle. Kom med oss - vi behöver fler som håller ihop mot rasismen!

Amanda Möllenhoff, Ung Vänster Sundbyberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allmänt vett råder i kommentarsfältet. Kommentarer som kan anses som stötande kommer ej att publiceras.