fredag 12 november 2010

Kämpa Lär!

Nu har vi kommit till kapitel tre i vår studie cirkel kämpa lär!.
Det tog upp hur förtryck föder motstånd, alla kamper som har utkämpats genom tiderna och vikten av att organisera sig och delta i den fortsatta kampen.

Vad som idag är en självklarhet (allmän rösträtt, arbetsrätt, A-kassa, dagis m.m) har inte alltid varit det. Tack vare att människor har organiserat sig och satt sig emot den förtryckande makten så ser vårt samhälle ut som det gör idag. Vikten av att organisera sig är enorm. För att kunna förbättra sin egen och andras levnadssituation och förhindra att bli utnyttjad så måste människor med liknande intressen gå ihop och tillsammans göra sina röster hörda.
Tillsammans är vi starkast. 

Bara för att arbetarrörelsen och kvinnorörelsen har lyckats med så mycket så betyder inte det att vi nu kan luta oss tillbaka och njuta av den frukt som deras arbete har givit. Nej det finns fortfarande mycket att göra!

Vi ser fortfarande en enorm klyfta mellan rika och fattiga som inte är acceptabel i det solidariska samhälle som vore att föredra. Till exempel så försöker arbetsgivare fortfarande utnyttja sina anställda på olika sätt för att själva kunna ta ut mer i vinst. Kvinnor tjänar fortfarande mindre pengar än män för samma utförda arbete.

Det går endast att ändra på med en kollektiv kamp.


Organisera dig och följ med i kampen för ett bättre samhälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allmänt vett råder i kommentarsfältet. Kommentarer som kan anses som stötande kommer ej att publiceras.