söndag 22 maj 2011

Lyckad bostadsaktion med trist besök

I lördags slog vi och Vänsterpartiet upp tältet på Golfängarna för att väcka uppmärksamhet kring de aktuella utförsäljningarna av 900 hyresrätter i Sundbyberg och få folk att skriva på Hyresgästföreningens protestlista mot utförsäljningarna. Många av de förbipasserande var intresserade och vi fick en hel del underskrifter under de två timmar vi var på ängarna.

Nazistbesök
Ungefär 45 minuter in i aktionen fick vi påhälsning av ett gäng kända nazister som uppenbarligen blev väldigt provocerade av vår banderoll, 'Ge fan i våra hyresrätter'. De stegade nämligen fram och slet den ur våra händer, kastade den i vattnet och började sen i rask takt gå därifrån. En av oss försökte ta kort på nazisterna framifrån och fick då en hård knuff i bröstet så att hon föll handlöst baklänges. När de hörde att vi ringde polisen sprang de snabbt iväg. Banderollen fiskades upp och vi fortsatte aktionen, om än något chockade över vad som just hade hänt. Efter ca 70 minuter kom polisen och vi kunde göra en anmälan.

Antirasismen behövs
Nazismens och rasismens fula tryne visar sig på många ställen, försöker skrämma oss och göra vårt levnadsutrymme mindre. Därför är vi glada att Sundbybergs stad, efter förslag och påtryckningar från Vänsterpartiet, valt att ansluta sig till nätverket Städer mot rasism. Vi är också övertygade om att vårt antirasistiska och antifascistiska arbete behövs och kommer inte låta den här attacken få oss att sluta kämpa för ett tryggt och bra samhälle där alla är välkomna.

Ju fler vi är desto starkare är vi. Ta ställning, bli medlem nu

/Ung Vänster Sundbyberg

Bilder från bostadsaktionen



4 kommentarer:

  1. Grymt jobbat med kampanjen!! Fortsätt kämpa! Och låt nu verkligen inte nassesvinen i SMR få er att bli rädda. Ni kan gå ur situationen stärkta om ni stöttar varandra, framförallt kamraten som trots allt blev puttad av en jävla nasse liksom. Tillsammans är ni starka och tillsammans kan vi lyckas med allt! Kör hårt, kamratliga hälsningar från södern!

    SvaraRadera
  2. Vi fortsätter kämpa :) Tack för pepp!

    SvaraRadera
  3. Stå på er!
    Mvh
    En ungsyndikalist

    SvaraRadera

Allmänt vett råder i kommentarsfältet. Kommentarer som kan anses som stötande kommer ej att publiceras.