torsdag 2 september 2010

Ikväll höjer vi våra röster mot rasismen
















Antirasism är en av Ung Vänsters hjärtefrågor och vi jobbar ständigt för att människor inte ska diskrimineras för sin hudfärg, etnicitet eller kultur. De som förut gick omkring med rasistiska symboler och skrek slagord syns inte lika ofta på gatorna, istället har rasismen letat sig in på många andra ställen i samhället.

Vardagsrasism kan du stöta på var som helst. Det kan vara hur du blir bemött i affären, när du söker ett jobb eller hur folk i allmänhet tittar snett på dig. Vänsterpartiet tillsammans med Ung Vänster är ett av få partier som aktivt jobbar mot rasism. Vi har till och med vunnit pris för vårt arbete, och vi har inga planer på att sluta kämpa - tvärtom!

Det är nu när rasistiska partier försöker få bestämma i kommunen och hela landet som vi måste hålla ihop och jobba ännu hårdare. Det är därför det är så viktigt att vi går och röstar, i både kommunen, landstinget och rikdagen. Det är framförallt viktigt att man väljer att lägga sin röst på ett parti som jobbar för att få bort rasismen från samhället.

Som en del i vårt arbete ordnar vi ikväll antirasistisk allsång i Gröna Stugan i Sundbyberg. Vi kör kl 19:00-21:00 med artister som Syster Sol, Billey Shamrock och Jesper Nykvist. Det blir även antirasistisk poesi och tal. Ta med en kompis och kom och sjung med oss eller drick något och prata antirasism!


Välkommen!

Hitta till Gröna Stugan