onsdag 24 november 2010

Högerstyrt Sumpan gör Ung Vänster ännu viktigare

Efter cirka två månaders förhandlingar, mellan alla möjliga olika partier, om vilka som ska styra Sundbyberg presenterades idag resultatet. De som kommer styra i Sundbyberg är Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna - ett samarbete mellan mitten- och högerpartier.

Vänsterpartiet valde att inte vara med i samarbetet då våra värderingar om vad som är viktigt helt enkelt står för långt ifrån de andra partiernas. Trots att Vänsterpartiet inte är med kan vi ändå glädja oss med att det fortfarande finns spår av partiet i det nya samarbetet i Sundbyberg.

Nedan kollar vi på urklipp ur nya styrets politiska plattform och Vänsterpartiets politiska program för kommunpolitik.
Nya mitten-högersamarbetets politiska plattform 2010-11-24:
"Sundbyberg är en stad med mycket goda förutsättningar. Den som bor här har tillgång till de bästa kollektivtrafikförbindelserna i landet, ett stort utbud av bostäder och dessutom en unik kombination av småstad och storstad med tillgång till fin natur. Staden är skuldfri och vi har en låg skatt."
Jämför med detta.
Vänsterpartiets kommunpolitiska program maj 2010:
"Sundbyberg är idag en bra stad att bo i. Den som bor här har tillgång till de bästa kollektivtrafikförbindelserna i landet, bra skolor, ett stort utbud av kommunala hyresrätter, en äldreomsorg i utveckling och dessutom den unika kombinationen av storstad och småstad i ett.  För de allra flesta innebär detta att Sundbyberg är en stad man kan vara stolt över."
Är det inte likt? Kul att ni tar efter våra grymt bra värderingar, tycker vi! :)

Tagit bort de viktigaste frågorna
Det nya högerstyret valde dock att ändra och ta bort några av de viktigaste frågorna. Till exempel har man ändrat "stort utbud av kommunala hyresrätter" till "stort utbud av bostäder". Att man ändrat "hyresrätter" till "bostäder" är inte så konstigt. Alla partier i det nya styret vill ju mer än gärna göra om våra hyresrätter till bostadsrätter och göra det väldigt svårt att hitta egen lägenhet för typ unga och de som inte har feta plånböcker eller fast jobb.

De har också tagit bort delen om att det är viktigt med skola och äldreomsorg och har istället lagt till en kommentar om att staden är skuldfri och "har en låg skatt". Är det inte viktigare att vi har bra skolor, bra äldreomsorg och hyreslägenheter än att vi har har en låg skatt? Det om något lär ju hjälpa till att utveckla kommunen och få fler att vilja flytta hit.

Vad innebär detta för Ung Vänster Sundbyberg?
Ett mitten-högerstyre i Sundbyberg innebär att vårt arbete nu är ännu viktigare. För att vi alla ska ha någonstans att bo oavsett hur mycket pengar vi har, för att ha en bra skola med schyssta böcker och lokaler och för att ha en bra äldreomsorg, där vi kan vara säkra på att vår morfar mår bra, så måste vi kämpa. Tillsammans med Vänsterpartiet ska vi sätta press på de styrande politikerna. Vi ska informera alla i Sundbyberg och påminna om varför det är viktigt att kämpa för det vi alla har nytta av.

Ju fler vi är desto högre kan vi ropa
Om du inte vill bli medlem direkt kan du testa att komma på ett möte eller hänga med på en aktivitet. Hör av dig! :)

/Linnea, Ung Vänster Sundbyberg

Läs mer:
Det rödgröna samarbetet i Sundbyberg är över
Sundbyberg - En stad för alla
Sundbybergs nya styre

2 kommentarer:

  1. Grymt Linnea!

    Det är sorgligt att det ser ut som det gör med den nya mitten soppan. Men vi har bättre förutsättningar än någonsin att höras och stå upp för ett rättvist Sundbyberg!
    Vi kommer ta dem med häpnad när vi gör våra röster hörda.

    :)

    SvaraRadera

Allmänt vett råder i kommentarsfältet. Kommentarer som kan anses som stötande kommer ej att publiceras.