måndag 22 november 2010

Verksamhetsplan!

Verksamhetsplan för Ung Vänster Sundbyberg 2011

Det blåser som redan känt höger vindar över Europa och vi har ett rasistiskt parti i riksdagen. Det blåser inte minst över oss i Sundbyberg. Här i vår kommun har SD mandat och det finns starka etablerade nazistgrupper.  Det är något som måste uppmärksammas och motverkas. Det är en kamp som måste föras för att sätta stopp för det förtryck som idag har fått ett väldigt starkt fotfäste.

För att  det solidariska samhälle vi kämpar för är det här en avgörande kamp. Vi måste hindra vardagsrasismen från att spridas ännu snabbare än den gjort de senaste åren och kämpa för ett rättvist samhälle som främjar alla oberoende etnisk bakgrund, kön, sexuelläggning och plånboks storlek.
I Sundbyberg ska inte främlingsfientlighet få något utrymme!

Nu, mer än någonsin, är 24 timmarsregeln (som innebär att vid någon rasistisk auktion så ska ung vänster vara där inom 24 timmar med en motauktion) otroligt viktig. Ung Vänster Sundbyberg ska vara de första som reagerar och står upp mot alla sorters förtryck. För att regeln ska följas på ett smidigt sätt så utser styrelsen en 24 timmars ansvarig med huvudansvar för att styra upp en motauktion på bästa möjliga sätt.

Med en starkare klubb än någonsin har vi möjlighet att synas på flera ställen och motverka den rasistiska spridningen. Klistermärken och affischer ska pryda hela vår kommun och flygblad sak delas ut i ur och skur. Det kommer att fokuseras på Hallonbergen, Rissne, Duvbo och Sundbyberg C eftersom att det är där det är störst folkströmming.

Den feministiska kampen måste också föras framåt. Det är en av ung vänsters grundpelare och är avgörande för det samhälle vi vill se och som vi kämpar för. Det kommande året ska Ung Vänster Sundbyberg lägga stor vikt vid aktiviteter som främjar det internfeministiska arbetet så som separatistisk verksamhet som tex tjejmöten och studiecirklar. Klubbstyrelsen har även ett ansvar att se till att det organisatoriska ansvaret delas upp på både tjejer och killar.

När det kommer till klubbens ekonomi är det styrelsens ansvar att hålla en god ekonomisk planering. Kassören har det yttersta ansvaret för budgeten, bidragsansökningar, viktiga formulär och ska ha en översikt över andra möjliga inkomster.

Målet med verksamhetsåret 2011 är naturligtvis att växa som klubb och att stärka de medlemmar som redan är aktiva. För att få nya medlemmar att bli aktiva är det i huvudsak den sympatisöransvarigas uppgift att ta den första kontakten. Sedan är det styrelsens uppgift att se till att medlemmarna trivs och att erbjuda aktiviteter att delta i.

För att medlemmar ska växa i sin aktivism så kommer det följande verksamhetsår läggas stor vikt vid studier. Dels på en grundnivå för att förse alla medlemmar med en solid bas att stå på men också på en fortsättningsnivå för att uppmuntra äldre medlemmar till utveckling.

Det är viktigt att Sundbybergsklubben fortsätter att utvecklas och växa för att vara en högljudd röst i oppositionen mot den borgerliga politiken och stå upp för allas lika värde!

/ Tove Julin, Ordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allmänt vett råder i kommentarsfältet. Kommentarer som kan anses som stötande kommer ej att publiceras.